zondag 1 maart 2015

Bioresonantie

MORA-bioresonantietherapie, kortweg MORA- therapie genoemd, is een onderzoek- en behandelmethode die in 1977 door de Duitse arts Morell en elektroingenieur ir. Rasche is ontwikkeld. Hierin worden acupunctuur, homeopathie en elektronica met elkaar gecombineerd tot een nieuw systeem, gebaseerd op bioresonantie.
Bioresonantie is een reactie van het levend organisme op een aangeboden trillingspatroon, van welke aard dan ook. De bekendste voor ons zijn de reactie van het trommelvlies op geluid en van het oog op licht. Zo is het bij ieder ander weefsel in ons lichaam, het is gevoelig voor een bepaalde trilling.
meridianen zoals bekend bij de acupunctuur

De therapie kent 3 aspecten, te weten:
  • meting middels elektro acupunctuur om een diagnose te bepalen
  • behandeling dmv bioresonantie (therapie)
  • Controle van de behandeling middels elektro acupunctuur meting (om het effect te bepalen)
Diagnostiek

Bij elektro-acupunctuur worden de acupunctuurpunten gemeten die op de uiteinden van handen en voeten liggen. De Chinezen hebben lang geleden ontdekt dat een compleet stelsel van van meridianen, ook wel energiebanen genoemd, door het menselijk lichaam loopt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan in ons lichaam. Het is gebleken dat de elektrische weerstand van deze banen lager is dan die van het omringende weefsel. Deze weerstand wordt gemeten door een meetgriffel op een acupunctuurpunt (het eindpunt van een meridiaan) te houden en er een niet-voelbaar klein stroompje doorheen te sturen. Als een orgaan niet in orde is, blijkt dat op het bijpassende acupunctuurpunt een andere weerstand wordt gemeten dan wanneer het orgaan gezond is. Door een serie van deze punten te meten, wordt snel en pijnloos een overzicht verkregen van de energiebalans van die persoon. Een belangrijk voordeel is dat een niet goed functionerend orgaan dikwijls al opgespoord kan worden voordat een afwijking met laboratoriumproeven aantoonbaar is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten